Home
Comunitati
Educatie si constientizare
Proiecte
Calendar evenimente
Echipa
Harta turistica
Trasee turistice
Atractii turistice
Ghidul turistului
Posibilitati cazare
Pachete turistice
» cu ghid
» junior ranger
» foto safari
Flora
Fauna
Geologie
Peisaje
Habitate
Galerie foto
Video
Link-uri
PNC info contact
Adrese utile
 
 

     

       Educatie

 

            Școlile din localitățile de pe raza parcului Național Cozia,  în număr de 31, au aproximativ 4000 de elevi. Dintre acestea se disting Grupul Școlar Economic Administrativ și de Servicii Călimănești (cu  profil de turism și alimentație publică), și Liceul Industrial Brezoi.
Administrația Parcului Național Cozia are legături strânse cu toate școlile din raza parcului, și desfășoară periodic ore de educație ecologică în colaborare cu acestea. De asemenea trebuie menționat că în Călimănești se află încă din 1998 o secție a Facultății de Geografie din cadrul Universității București și o sectie a Universității Wales.
Există cateva ONG-uri cu activități educative pe probleme de mediu în zona PNC (ex Nedeea Vâlceană, Asociația Cercetașii României, Ecoțurțudan Brezoi, Ecotur Sibiu, Kogaion, Clubul Alpin Vânturarița) , care se implică în activități și acțiuni specifice ariilor naturale protejate.
            Accesul la mass-media este ridicat în orașele Călimănești și Brezoi, și mai limitat în celelalte localități din raza  parcului: comunele Sălătrucel, Berislăvești, Perișani, Racovița.
            În imediata apropiere a PNC sunt taberele școlare: Cozia cu 150 locuri de cazare, Căciulata cu 135 locuri de cazare, Arutela cu 100 locuri de cazare, Brădisor cu 130 locuri de cazare. Aceste tabere au facilitățile corespunzătoare pentru desfășurarea în bune condiții a multor activități educative și de recreere în special pentru elevi și studenți.